Zomerschool Gilde Zeist

25 jaar Zomerschool Gilde Zeist
Al 25 jaar organiseert Zomerschool Gilde Zeist in de zomermaand juli speciaal voor mensen die dan niet met vakantie zijn, interessante cursussen en lezingen met uiteenlopende thema’s. De 12 cursusdagen vallen op elke dinsdag, woensdag en donderdag in juli.

Jubileumviering
Zomerschool Gilde Zeist bestaat dit jaar 25 jaar en dat gaan we vieren, en hoe!
We bieden de Zeister bevolking een Lenteavondlezing aan, op maandagavond 4 juni in de Springerzaal van Hotel Theater Figi. Deze lezing is vrij toegankelijk en gratis.

Lenteavondlezing: ‘Zeist. The future is now!’
Professor Albert Meijer van Universiteit van Utrecht zal in deze jubileum Lenteavondlezing een beeld schetsen van Zeist in de nabije toekomst, waarbij technologische innovatie ons dorp ingrijpend kan veranderen. Zeist als een 'Smart Village'. Wat betekent dat en willen we dat? Professor Meijer waarschuwt ons er voor: “Ontwikkel Zeist in een democratisch proces”.
Kom en luister naar de toekomst van Zeist!

Zomeravondlezing
De cursusmaand juli begint traditiegetrouw met de gratis Zomeravondlezing waarbij iedereen welkom is. Noteer alvast in uw agenda: maandagavond 2 juli, 20.00 uur in Hotel Theater Figi.
Deze traditionele Zomeravondlezing wordt dit jaar gehouden door professor Merel Soons, UvU. Zij is hoogleraar Plantenecologie en Natuurbescherming. De titel van haar lezing is: ‘Natuurbescherming en natuurherstel’.

Programma 2018
Het programmaboekje met alle informatie is vanaf 15 mei verkrijgbaar bij o.m. Gilde Zeist en de bibliotheek IDEA, en bij de VVV-informatie in Figi. En verder bij tal van openbare instellingen in Zeist en omliggende dorpen. Inschrijven voor een of meer cursus(sen) en/of lezingen kan alleen via het inschrijfformulier, dat in het programmaboekje is ingesloten.

Ook op deze website kunt u het programmaboekje inzien en het inschrijfformulier downloaden.