Activiteiten Gilde Zeist

Gilde Zeist wordt gevormd door een groep van meer dan 300 enthousiaste vrijwilligers die graag hun tijd beschikbaar stellen om hun kennis, kunde en ervaring over te dragen aan iedereen die daarom vraagt.
De adviezen zijn gratis.

Onze activiteiten
We zijn op verschillende terreinen bezig. Kort samengevat volgt hieronder de beschrijving van onze projectactiviteiten.

 • Coach4you
  Leerlingen die van de basisschool naar het middelbaar onderwijs gaan, helpen bij de overgang naar het nieuwe schooltype.
 • Gilde helpt
  Als u hulp zoekt bij vragen op het gebied van financiën, techniek, talen of hobby, dan kunt ons vragen of kennis op het gebied van uw vraag bij Gilde Zeist beschikbaar is. Zo mogelijk zoeken wij een aanbieder die u kan helpen bij uw vraag.
 • POWER
  Veerkracht op Leeftijd is een project voor senioren die willen investeren in hun persoonlijke ontwikkeling, sociale contacten en zinvolle activiteiten.
 • Rondleidingen
  Zeist, de parel van de Stichtse Lustwarande, heeft veel te bieden. De deskundige gidsen van Gilde Zeist nemen u mee langs bezienswaardigheden en de geschiedenis van Zeist.
 • SamenSpraak
  SamenSpraak helpt om in Nederland wonende anderstaligen te leren beter de Nederlandse taal te beheersen. Daarmee vergroten de anderstaligen hun zelfredzaamheid en hun mogelijkheden op de arbeidsmarkt. Hierdoor zullen ze zich beter thuis gaan voelen in onze maatschappij en beter integreren.
 • Support4You
  Gilde vrijwilligers zetten zich in voor scholieren van de middelbare scholen in Zeist. De middelbare school is soms best lastig voor leerlingen en d.m.v. wekelijkse coaching kan voortijdig schooluitval, in de leeftijdsgroep 12 tot 16 jaar, voorkomen worden.
 • Zomerschool
  De zomerschool Gilde Zeist organiseert jaarlijks in de maand juli een reeks lezingen en excursies. Vele interessante onderwerpen komen aan bod. Hiermee wordt de saaie zomermaand juli een leerzame en leuke maand voor de ‘thuisblijvers’.

Gildeaanbieders werken ook veel samen met en in andere vrijwilligersorganisaties in Zeist. Te noemen zijn:
– Het Geheugen van Zeist
– Open Monumenten Dag
– Zeister Historisch Genootschap
– Van de Poll Stichting
– Stichting de Kleine en de Groote (Oude Begraafplaats)
– Stichting Culturele Evenementen Zeist